Mediamonitoring

Analisten van Publistat filteren dagelijks honderden berichten uit alle denkbare bronnen en maken scherpe selecties voor (dagelijkse) nieuwsalerts. We filteren en clusteren het nieuws in overleg en op maat, zodat de indeling van de alerts direct helder en overzichtelijk is.

Bij Publistat is het mogelijk één geïntegreerd monitoringsysteem op te zetten voor alerts van online, print, social media, radio en televisie.

Live monitoring

Bij Publistat zitten we 24/7 op het nieuws. Indien nodig bieden wij realtime ondersteuning op sleutel- en crisismomenten, bijvoorbeeld tijdens de presentatie van jaarcijfers of belangrijke politieke gebeurtenissen.

Media-analyse

Publistat levert analyses op maat. Van cijfermatig gedreven evaluaties van nieuwsberichten, over bijvoorbeeld sponsorprojecten, tot hoofdzakelijk kwalitatieve analyses van maatschappelijke discussies in de media.

Factsheet

Een toegankelijke rapportage van één of twee pagina’s waarin de belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn samengevat. Ideaal om interne doelgroepen, zoals het management, betrokken te houden bij het communicatiebeleid.

Infographic

Een visueel aantrekkelijke infographic, die in één oogopslag inzicht geeft in complexe onderwerpen, zoals het mediabeeld van een product, bedrijf of dienst.

Uitgebreide rapportage

Op maat gesneden rapportage waarbij de hoeveelheid tekst, het gebruik van grafieken en citaten in overleg wordt bepaald.

Media-outlook

De Publistat Media Outlook ondersteunt een proactief mediabeleid door de buitenwereld binnen te halen en in te haken op de actualiteit. Publistat-analisten stellen een op maat gemaakte agenda samen met de belangrijkste relevante nieuwsmomenten en events.

Daarvoor bekijken en filteren analisten het nieuws (bv. aankondigingen in de media en terugkerend nieuws) en openbare kalenders. De agenda is te integreren in Outlook of Google.

MediaContact

Via MediaContact biedt Publistat de mogelijkheid om contacten met journalisten te loggen. Het online systeem is snel en eenvoudig doorzoekbaar.

Met een druk op de knop heb je als woordvoerder de eerdere contacten en relevante nieuwsberichten van de journalist bij de hand. De logs zijn eenvoudig te delen via de mail.

Publistat Nieuwsapp

Het is voor opdrachtgevers mogelijk om nieuws niet alleen per mail, maar ook in de Publistat Nieuwsapp te bekijken. De Nieuwsapp is uitgerust met een zoek- en refreshfunctie en een archief.

Publistat kan bij belangrijke nieuwsgebeurtenissen een pushbericht sturen met een notificatie die direct zichtbaar is, ook als de app niet is geopend. De Publistat Nieuwsapp is beschikbaar voor Android, iOS en Windows smartphones.

Download de iOS app
Download de Android app

Dashboard

Opdrachtgevers kunnen 24 uur per dag een state of the art online dashboard raadplegen. In het dashboard is het mogelijk om zelf de (gevalideerde) data te analyseren.