19 apr
2016

Publistat genomineerd voor twee AMEC Awards 2016

Geplaatst op dinsdag 19 april 2016 door Publistat

Vandaag heeft een internationale vakjury van AMEC bekend gemaakt dat Publistat een nominatie heeft ontvangen voor twee AMEC Awards for International Communication Effectiveness. De Awards worden georganiseerd door de internationale vakvereniging AMEC, en gelden als de "Oscars" op het gebied van professionele evaluatie van communicatiecampagnes en -strategieën.

Publistat is genomineerd voor de evaluatie van de PR campagne van Stichting Straatnieuws Utrecht rond het interview van de dakloze Straatnieuwsverkoper Marc Nijholt met Paus Fransiscus in oktober 2015. De jury heeft de evaluatie op twee short lists gezet, zowel voor de award Best Measurement of a not-for-profit Campaign én de award Best use of Measurement for a Single Event.

Publistat heeft voor de evaluatie meer dan 600 berichten op nieuwssites, in printmedia en op radio en televisie onderzocht uit 93 verschillende landen. Samen met Straatnieuws is niet alleen gekeken naar de outputs van de campagne in de media zelf, maar ook naar de outcomes in termen van verkoop. De evaluatie is hiermee een voorbeeld van het nieuwe meten volgens Barcelona Principles 2.0, waarbij niet langer geprobeerd wordt de media-aandacht uit te drukken in niet bestaande PR-waarden, maar waarbij PR en media-aandacht zo veel als mogelijk worden gekoppeld aan effecten op de doelgroep en de eigen organisatie(doelen).

Publistat heeft het project samen met Jan-Willem Wits pro bono uitgevoerd. Ook GlobalNews Group, Clipit, Zoom Media en Media Distillery hielpen belangeloos mee.

AMEC maakt de winnaars bekend op 16 juni tijdens een Award Dinner als onderdeel van de Global Summit in Londen. 

AMEC Awards 2016 Shortlisted.jpg